Om oss

Skriv ut denna sida

Vad vi gör
Init är ett konsultbolag som hjälper kunderna med att utveckla sina IT-system.
Sedan starten 1994 har vår verksamhet kännetecknats av både fokus och bredd.


Fokus och bredd
Fokus i bemärkelsen att vi specialiserat oss på Unix/Linux, Open Source och systemutveckling med Java.


Bredd i bemärkelsen att vi kan ta ett helhetsåtagande i ett systemutvecklingsprojekt – från kravhantering till drift – samt att vi även har specialistkompetens inom infrastruktur.

Hur vi gör det
Vi tycker om att lära oss den senaste tekniken och att hjälpa kunderna med vårt kunnande. Det gör vi på flera sätt genom vår konsult- och utbildningsverksamhet. Just kombinationen konsult/lärare är viktig hos oss och ett bra sätt att skapa en god kundkontakt.

Genom vårt sätt att arbeta och hjälpa till med ny teknik så kan kunden koncentrera sig på sin verksamhet och låta oss hjälpa till med att utveckla ett bra IT-stöd. Just utbildningen gör att vi också är vana vid en aktiv kunskapsöverföring i uppdragen.


Var vi är idag
Det går bra för Init! Vår tillväxt har varit god sedan starten och idag har vi 50 medarbetare och en omsättning på 75 miljoner kronor. Vår årliga avkastning (beräknat på resultat före skatt) har legat mellan 4 och 18 procent.


Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.