Init.se använder sig av cookies för att öka funktionaliteten på webbplatsen.

Kunder och kundfall

Här följer några exempel på intressanta kunder och kundfall som Init haft genom åren. Flera kunder har valt Init som leverantör över mycket långa perioder.

 • Valmyndigheten
 • Polismyndigheten
 • Skatteverket
 • Kronofogden
 • Arbetsförmedlingen
 • Internetstiftelsen i Sverige
 • Sveriges Television
 • Klarna
 • Försäkringskassan
 • H & M Hennes & Mauritz
 • Pensionsmyndigheten
 • Fujitsu
 • Tieto
 • Ping Pong
 • Leo Vegas
 • Swedavia
 • E-Hälsomyndigheten
 • Avidity
 • Tullverket
 • Maquet Critical Care

Exempel på kundfall

Biometrisk koppling av pass till person

Polisen driver och handhar allt som har med pass att göra i Sverige. Det innefattar även den gränskontroll som finns vid de Svenska gränserna. Polisen ansvarar även för att de IT-system som ligger bakom uppdateras och utvecklas för att följa alla internationella standarder som behövs för att passen skall följa de regler och riktlinjer som finns finns från International Civil Aviation Organization (ICAO) samt från Europeiska Unionen (EU).

Läs vidare

Rådgivning kring uppbyggnad av ny PKI

Skatteverket har använt PKI under lång tid och det är en fundamental komponent i många av myndighetens säkerhetsfunktioner och tjänster. Under 2016 har en revision gjorts, och PKI-systemet ska nu uppdateras och anpassas till dagens och morgondagens behov.

Läs vidare

Utredning av nästa generations PKI

Polisens PKI-plattform är Sveriges största PKI-system. Polisens PKI används för både interna polisspecifika system och externa system, som t ex system för hantering av svenska pass och Migrationsverkets uppehållstillståndskort.

Läs vidare

POC av PKI

Pensionsmyndigheten använder sig idag primärt av Microsofts lösning för PKI (ADCS). Denna är främst designad för att användas tillsammans med Microsoft-system, och Pensionsmyndigheten har därför börjat titta på verktyg för att förbättra och förenkla hanteringen av certifikat för andra system, såsom Linux-servrar.

Läs vidare

Äkthetskontroll av pass

Polisen driver och handhar allt som har med pass att göra i Sverige. Det innefattar även den gränskontroll som finns vid de svenska gränserna. Polisen ansvarar även för att de IT-system som hanterar pass följer alla de internationella standarder, regler och riktlinjer som tas fram av International Civil Aviation Organization (ICAO) samt från Europeiska Unionen (EU).

Läs vidare

Rikspolisstyrelsen

Verktyg för bättre Internet

.SE som nu heter IIS (Internetstiftelsen i Sverige) är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av Internet i Sverige. De ansvarar för Internets svenska toppdomän .se och .nu med registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret.

Läs vidare

Rikspolisstyrelsen

Automatisering enligt DevOps

SVT har en avancerad IT-miljö som förutom TV också bl.a. levererar en rad online-tjänster till sina tittare i form av svt.se, SVT Play, bloggar, Barnkanalen m.fl.

Läs vidare

Rikspolisstyrelsen

Stöd för konfiguration och driftsättning

Rikspolisstyrelsen bedriver ett stort antal utvecklingsprojekt varav de flesta utvecklas inhouse. Utöver dessa har man även många system som befinner sig i förvaltningsfas. Detta innebär att man har en strid ström av installationer och uppgradering av olika programsystem i sina servermiljöer.

Läs vidare

Stiftelsen för internetinfrastruktur

DNS Check

.SE är det vardagliga namnet på Internetstiftelsen i Sverige (IIS). Deras uppgift är att hantera utdelningen av namn i den svenska delen av Internet, att ansvara för driften av de servrar som sköter den tekniska delen av namnhanteringen, samt att i allmänhet verka för att utnyttjandet av Internet i Sverige främjas och utvecklas.

Läs vidare

Luftfartsverket

Projektkartläggning

Luftfartsverket (LFV) äger, driver och utvecklar flygplatser och ansvarar för all flygtrafikledning i Sverige. Efter att Init genomförde sitt uppdrag har LFV omstrukturerats: LFVs flygplatser har bolagiserats och heter nu Swedavia, flygtrafiktjänsten fortsätter som affärsverk under namnet LFV.

Läs vidare

Arbetsförmedlingen

Införande av balanserat styrkort

Arbetsförmedlingen är en myndighet med cirka 10 000 anställda. Dess huvudsakliga uppdrag är att få arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra. Den arbetssökande ska få stöd att så snabbt som möjligt hitta ett jobb. Arbetsgivaren ska få tillräckligt med kompetenta arbetssökande för att kunna anställa. Förmedlingens roll är att bidra till att sysselsättningen på lång sikt stadigt ökar.

Läs vidare

Skriv ut

Dela på sociala medier

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kontakta oss

Adress

Init AB
Box 5618
114 86
Stockholm

Besöksadress

Engelbrektsgatan 7
114 32
Stockholm

Telefon

08-407 01 00

Fax

08-407 01 99

E-post

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ oss på